Otroško gnezdece: zakaj je tako izjemno priljubljeno?

06.01.2021
Otroško gnezdece: zakaj je tako izjemno priljubljeno?
Otroško gnezdece je bilo še pred nekaj leti skoraj novost na trgu otroške opreme in otroških dodatkov. Skozi leta je priljubljenost otroških gnezdec izjemno narastla, tako da si danes skoraj ne predstavljamo dojenčka, ki ne bi spal in počival v otroškem gnezdecu. Zakaj so otroška gnezdeca postala tako zelo priljubljena in katere so tiste glavne lastnosti in prednosti, zaradi katerih je spanje v gnezdecu za malčke tako udobno in prijetno?

Otroško gnezdece nudi prepotreben občutek varnosti in topline
 
Malčkom je v maminem trebuščku izjemno udobno in toplo. Ob prihodu na svet se morajo malčki navaditi na novo okolje. Da bi to spoznavanje z novim okoljem minilo karseda prijetno, moramo poskrbeti za veliko topline, malčkom pa moramo ponuditi tudi prepotreben občutek varnosti. Gnezdece bo dojenčku ponudilo varno in udobno okolje, v katerem bo z veseljem spal in počival. Obroba gnezdeca ustvari prijeten spalni prostor, ki na otroka vpliva izjemno pomirjajoče. Prednost otroških gnezdec je v tem, da se s prilagajanjem obrobe ta spalni prostor zelo enostavno poveča ali po potrebi tudi zmanjša.

Zaščita za vašega malčka
 
Obroba gnezdeca nudi mehko in varno zaščito za vašega malčka, saj preprečuje, da bi se ta nekontrolirano »skotalil« oz. da bi se udaril ob rob posteljice. V začetnem obdobju malčkovega življenja, je še posebej v primeru polivanja priporočljivo, da otrok spi na boku. Z otroškim gnezdecem si lahko pri tem uspešno pomagate. Lahko rečemo, da otroško gnezdece pozitivno vpliva tudi na starše. S tem, ko ste pomirjeni, saj veste da vaš dojenček varno in udobno spi, poskrbite tudi za kvalitetnejši spanec vas samih.

Otroško gnezdece se odlično izkaže tudi na potovanjih
 
Otroška gnezdeca so izjemno lahka in enostavna za prenašanje. Lahko se preprosto zložijo, pri tem pa ne zasedejo veliko prostora. Zaradi tega so izjemno praktična in jih lahko vzamemo tudi na potovanja. Tako lahko v začetnem obdobju otroško gnezdece uspešno nadomesti prenosno posteljico, ki kljub svoji kompaktni zasnovi, vseeno zasede več prostora.

Otroško gnezdece je praktično in vsestransko uporabno. Pri izbiri otroškega gnezdeca se ne osredotočajte samo na izgled gnezdeca. Pozornost namenite tudi uporabljenim materialom, kvaliteti izdelave in enostavnosti vzdrževanja. V naši ponudbi imamo otroška gnezdeca, ki so kvalitetna, trpežna in nežni otroški koži prijazna. Uporabljeni so zgolj najkakovostnejši materiali: bombažna prevleka in antialergijska polnila. Izjemno priljubljena so predvsem otroška gnezdeca 2v1, kjer se pletena obroba gnezdeca kasneje lahko uporabi tudi kot obroba za otroško posteljico. Všečno in praktično.